Βασίλης Αθανασίου


Galapagos land

Vasilis Athanasiou at Galapagos land….flirting

Ας συστηθώ και εγώ τώρα… είμαι ο Βασίλης ή για τους φίλους μας γνωστός ως Βillys!!!

 

Γεννήθηκα, σε χρόνο παρελθοντικό, όπως και οι άλλοι στην Αθήνα και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου παρακολουθώ ντοκιμαντέρ του Κουστώ, διαβάζω βιβλία και βλέπω ταινίες για τη θάλασσα, λατρεύω τις θαλασσινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν στην Κάλυμνο, που είναι και ο τόπος καταγωγής μου και θεωρώ ότι, η θάλασσα είναι απλά η μοίρα μου!!!

Σαν όλους τους συνομήλικους της γενιάς μου «έπρεπε να γίνω επιστήμονας», γι’ αυτό και έγινα μηχανολόγος, έμαθα και αγγλικά για να συνεννοούμαι με τους υπόλοιπους Έλληνες, δούλεψα σκληρά στον ιδιωτικό τομέα και πάντα είχα τη θάλασσα για καταφύγιο, για να ξεφεύγω απ’ όλα και όλους που «βασανίζουν» γλυκόπικρα την καθημερινότητά μου!!!

Από μικρός ήμουνα οπαδός των μακροχρόνιων σχέσεων και γι’ αυτό παρέμεινα για αρκετά χρόνια  «δεσμευμένος» με την ελεύθερη κατάδυση, την οποία όμως εγκατέλειψα όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτόνομη. Και επειδή όπως λένε, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, επειδή οι πρώτες μου καταδύσεις έγιναν «στη Μέκκα» των καταδύσεων, στο Great Barrier Reef της Αυστραλίας, μετά απλά δύσκολα «ξεκολλάς»…

Καθώς τα χρόνια περνούσαν η «σχέση» μου με την κατάδυση «ωρίμαζε» και για να μη μας προλάβει η φθορά, βρήκα καινούριο «έρωτα»… την υποβρύχια φωτογραφία και απλά ξανακόλλησα!!! Σε συνδυασμό δε και με τα ταξίδια, σε Αίγυπτο , Ταϋλάνδη, Μαλδίβες, Μαλαισία, Βόρνεο, Μπαλί, νησιά Κομόντο, Κύπρο, Εκουαδόρ-Galapagos και  Αυστραλία, κατέληξα στο ότι, κατάδυση και φωτογραφία είναι για εμένα «σχέσεις ζωής».

ΒασίληςΦωτογραφίες μου έχετε σίγουρα πολλάκις δει στο περιοδικό Greek Diver, σε γνωστά καταδυτικά κέντρα και φωτογραφικές εκθέσεις που έχουν λάβει χώρα ανά την Ελλάδα!!!

Καταδυτικές σπουδές

PADI SPECIALTY INSTRUCTOR