5+1 τρόποι να «καταδυθούμε» από το σπίτι

Ο βυθός, η κατάδυση, η παρέα… τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αποχή από το νερό!

Αφού όμως οι τρόποι διασκέδασης μας είναι μάλλον περιορισμένοι, ο ελεύθερος χρόνος μας, μας βρίσκει συνήθως ψάχνοντας κάτι ενδιαφέρον να χαζέψουμε στις οθόνες μας. Οπότε είπαμε να φέρουμε τον βυθό στο σαλόνι σας με μερικές προτάσεις για ταινίες & ντοκιμαντέρ ώστε να απολαύσουμε πολλές ώρες κάτω από το νερό, από το σπίτι! Ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το υποθαλάσσιο περιβάλλον και φυσικά να μοιραστούμε αυτές τις εικόνες ακόμα και με φίλους ή οικογένεια που δεν είναι δύτες.

1. Chasing Coral

Μαγευτικές εικόνες από τον συναρπαστικά χρωματιστό κόσμο των κοραλλιών. Το ταξίδι μιας ομάδας επιστημόνων σε μερικούς από τους μεγαλύτερους κοραλλιογενείς υφάλους του πλανήτη στην προσπάθεια να καταγράψουν και να αναδείξουν την ταχύτητα με την οποία αυτοί καταστρέφονται από την υπερθέρμανση του πλανήτη. (μπορείτε να το βρείτε στο Netflix)

2. My octopus teacher

Ένας ελεύθερος δύτης επισκέπτεται για ένα χρόνο περίπου ένα υποθαλάσσιο σημείο και κινηματογραφεί το ποικιλόμορφο οικοσύστημα και κυρίως την ξεχωριστή σχέση που αναπτύσσει με ένα χταπόδι αναδεικνύοντας την ευφυΐα και την μοναδικότητα του συγκεκριμένου ζώου
(Μπορείτε να το βρείτε στo Netflix)

3. The Undersea world of Jacques Cousteau – The sleeping sharks of Yucatan

Για τους λάτρεις των κλασσικών του Cousteau, ένα 45-λεπτο βίντεο για τους καρχαρίες στο Μεξικό από την ομάδα που έκανε την κατάδυση γνωστή στο ευρύ κοινό.
(στo Youtube στα αγγλικά εδώ)

4. Mission Blue

O αγώνας της θρυλικής ωκεανογράφου και δύτριας Dr. Sylvia Earle για την δημιουργία θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών μέσα από φαντασμαγορικές εικόνες και συγκινητικές διηγήσεις από τις περιπέτειές της και αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον.
(Μπορείτε να το βρείτε στo Netflix)

5. A Plastic Ocean

Εντυπωσιακά πλάνα από το βυθό και ένα σημαντικό μήνυμα από ένα ντοκιμαντέρ γύρω από το πλαστικό που καταλήγει στις θάλασσες.
(Μπορείτε να το βρείτε στo Netflix)

6. Και για όσους πραγματικά δεν αντέχουν άλλο χωρίς scuba

Αυτό το video θα σας κάνει να νιώσετε πραγματικά πως είστε σε βουτιά.
(Για έξτρα απόλαυση, φορέστε μάσκα-αναπνευστήρα, κλείστε τα μάτια και βυθιστείτε στην μπανιέρα σας 😂)

Άρθρο από: Κατερίνα Κακαβίτσα