Καταδυτικά Σημεία


Στο σκάφος μας μπορούν να επιβιβαστούν 10 δύτες. Διαθέτει μηχανή Yamaha 250 Hp η οποία παρέχει σε κάθε περίπτωση επαρκή ώθηση. Έτσι, μπορούμε να φτάσουμε στα καταδυτικά σημεία γρήγορα και εύκολα.

Ο χειριστής του σκάφους μας είναι επαγγελματίας και φυσικά υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός ασφαλείας που περιλαμβάνει επιπλέον φιάλη οξυγόνου για περίπτωση ανάγκης, κουτί πρώτων βοηθειών, πυροσβεστήρα και σωσίβια!

Φορτηγό πλοίο που βυθίστηκε το 1982 εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Τώρα κείτεται αναποδογυρισμένο, σπασμένο σε δύο κομμάτια από 6 έως 15 μέτρα βάθος. Το ναυάγιο είναι φυσικό καταφύγιο για πολυάριθμα θαλάσσια είδη.

Βυθίστηκε εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών το 1978. Το ναυάγιο έχει πλούσια θαλάσσια ζωή και έχει μεταμορφωθεί σε έναν τεχνητό ύφαλο για ροφούς, χέλια, αστακούς και διάφορα άλλα είδη ψαριών.

Ένα όμορφο σημείο καλυμένο από σπασμένες αμφορείς. Οι αμφορείς επινοήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και υιοθετήθηκαν από τους Ρωμαίους ως κύρια μέσα μεταφοράς και αποθήκευσης τροφίμων.

Μια εντυπωσιακή σπηλιά στα 12 μέτρα βάθος, εκεί όπου οι φωτογράφοι απολαμβάνουν να παίζουν με το φυσικό φως, όταν η φώκια είναι απούσα.

Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είναι η εποχή που τα σαλάχια επισκέπτονται τον Σαρωνικό.

 

O φυσικός σχηματισμός του πηγαδιού αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, για έμπειρους δύτες.

 

Το νησί προσφέρει ένα άγριο, βραχώδες υποβρύχιο τοπίο γεμάτο καμάρες, μικρές σπηλιές και προεξοχές που επιτρέπουν την πολυεπίπεδη καταδύση σε οποιοδήποτε βάθος. Γυμνοσάλιαγκες, χταπόδια, αχινούς, αστερίες, αστακοί, χέλια, ομάδες μεγάλων ή μικρών ψαριών είναι μερικές από τις θαλάσσιες συναντήσεις.

Iδανικό σημείο κατάδυσης για όλα τα επίπεδα. Ένας υπέροχος, πολύχρωμος κατακόρυφος τοίχος γεμάτος από κοράλλια, σφουγγάρια και γυμνοσάλιαγκες. Μπορείτε να ξεκινήσετε εύκολα την κατάδυση από βάθος 4 μέτρα και σε μερικά μέτρα πιο βαθιά θα γοητευτείτε από μια ξαφνική αλλαγή στο βάθος, σε μια “ελεύθερη πτώση” στο μπλε χρώμα.

Στην ανατολική πλευρά του Ποντικονήσιου θα βρείτε έναν τοίχο διακοσμημένο από μεγάλους βράχους που σφίζουν από θαλάσσια ζωή. Oι ροφοί και oι σπιρογράφοι είναι οι συχνότερες συναντήσεις. Στο βόρειο τμήμα του νησιού από το βάθος 5 μέτρων μέχρι σχεδόν 40 μέτρα.

Σ’ αυτό το σημείο οι δύτες κατεβαίνουν σταδιακά και κολυμπούν παράλληλα με τον κατακόρυφο τοίχο που αποτελεί το φυσικό καταφύγιο για μια μεγάλη ποικιλία από μικρούς οργανισμούς. Το πιο εντυπωσιακό μέρος αυτής της κατάδυσης είναι το πολύχρωμο σπήλαιο που σε συνδυασμό με τη διείσδυση του φωτός κάνει κάθε κατάδυση στο σπήλαιο μια μοναδική.Οι αστακοί και τα χταπόδια είναι οι πιο συνηθισμένοι υποβρύχιοι πρωταγωνιστές.

…και πολλά άλλα καταδυτικά σημεία