EFR Προγράμματα Πρώτων Βοηθειών

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πρώτων Βοηθειών EFR

μαθήματα πρώτων βοηθειών efr

Ο EMERGENCY FIRST RESPONSE (ΕFR) είναι διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών, με περισσότερους από 56000 εκπαιδευτές παγκοσμίως και σχεδόν 50 χρόνια εμπειρίας. Όλα τα προγράμματα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών διδάσκονται σε πάνω από 175 χώρες και ακολουθούν τα πρωτόκολλα των επαγγελματιών υγείας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ILCOR (International Liaison Committee on Resuscitation) και του ERC (European Resuscitation Council).  

Το Seahorse First Aid Training Center είναι πιστοποιημένο κέντρο EFR και πραγματοποιεί όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα πρώτων βοηθειών εκδίδοντας αντίστοιχη πιστοποίηση (δίπλωμα), αναγνωρισμένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Όλα τα μαθήματα διδάσκονται στην κλιματιζόμενη αίθουσα της σχολής μας στη Βάρη, γίνονται διαδραστικά και περιλαμβάνουν πρακτική και  θεωρητική εκπαίδευση με χρήση οπτικοακουστικού υλικού, κούκλες προσομοίωσης, απινιδωτές, φαρμακευτικό υλικό κ.α. Tα μαθήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν στον δικό σας χώρο εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις. 

Γιατί είναι σημαντική η εκπαίδευση των πρώτων βοηθειών;

Πρώτες Βοήθειες καλούνται οι πρώτες ενέργειες που κάνουμε στον τόπο του ατυχήματος, σε οποιοδήποτε πεδίο (Θάλασσα, Ξηρά, Βουνό, Αστικό Πλαίσιο) με ότι πρόχειρα μέσα διαθέτουμε με κύριους σκοπούς:

 • Να αξιολογήσουμε την κατάσταση του θύματος
 • Να διατηρήσουμε τη ζωή του
 • Να προλάβουμε επιδείνωση της κατάστασης του
 • Να απαλύνουμε τον πόνο του

Είναι το γνωστικό αντικείμενο το οποίο απευθύνεται σε όλους και μας καθιστά ικανούς να ενεργούμε με αυτοπεποίθηση για τη θετική εξέλιξη ενός περιστατικού.

emergency first respose

Διάλεξε το πρόγραμμα πρώτων βοηθειών που σου ταιριάζει

Το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα των πρώτων βοηθειών. Απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους και κυρίως σε δασκάλους, γυμναστές και σε ανθρώπους που δραστηριότητες ή το επάγγελμα τους είναι σε εξωτερικό περιβάλλον.

 • Δεν υπάρχει περιορισμός ορίου ηλικίας για τους συμμετέχοντες.
 • Δεν απαιτείται καταδυτική εμπειρία.

Το συνολικό κόστος είναι 180 €.

Ελάχιστη διάρκεια προγράμματος: 5 – 8 ώρες

Το πρόγραμμα Καρδιοαναπνευστικής Αναζοωγόνησης (CPR) περιλαμβάνει τις δεξιότητες της Βασικής Υποστήριξης Ζωής με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED). Αυτή η συσκευή που σώζει ζωές μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα επιβίωσης ενός ασθενούς από καρδιακή ανακοπή κατά 50%.

 • Δεν υπάρχει περιορισμός ορίου ηλικίας για τους συμμετέχοντες.

Το συνολικό κόστος είναι 140 €.

Ελάχιστη διάρκεια προγράμματος: 4 ώρες

Το μάθημα EFR Παιδιατρικών Πρώτων Βοηθειών είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διδάσκει στους συμμετέχοντες πώς να παρέχουν επείγουσα περίθαλψη σε τραυματισμένα ή άρρωστα παιδιά, ηλικίας ενός έως οκτώ ετών και βρέφη κάτω του ενός έτους. 

 • Δεν υπάρχει περιορισμός ορίου ηλικίας για τους συμμετέχοντες.
 • Δεν απαιτείται καταδυτική εμπειρία.

Το συνολικό κόστος είναι 170 €.

Ελάχιστη διάρκεια προγράμματος: 5 – 8 ώρες

Ως εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών, διδάσκετε δεξιότητες βάσει διεθνώς αναγνωρισμένων οδηγιών έκτακτης ανάγκης. Το πλεονέκτημα για τα μαθήματα EFR, είναι ότι κάνουν την εκμάθηση εύκολη παρέχοντας ένα άνετο περιβάλλον για να εξασκήσετε τις δεξιότητες.

Το συνολικό κόστος είναι 350 €.

Ελάχιστη διάρκεια προγράμματος: 2 ημέρες

Η κατάδυση είναι μια ασφαλής δραστηριότητα που απευθύνονται σε όλους. Σε κάποιες όμως εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια ασθένεια ή έναν τραυματισμό. Η χορήγηση οξυγόνου είναι η άμεση αντιμετώπιση σε ένα καταδυτικό ατύχημα.

 • Δεν υπάρχει περιορισμός ορίου ηλικίας για τους συμμετέχοντες.
 • Δεν απαιτείται καταδυτική εμπειρία.

Το συνολικό κόστος είναι 180 €.

Ελάχιστη διάρκεια προγράμματος: 4 – 6 ώρες

Το πρόγραμμα Επανεκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας απευθύνεται σε παλιούς EFR Responders που έχει παρέλθει η διετία από την πιστοποίηση τους, καθώς και σε συμμετέχοντες που κατέχουν πτυχίο από άλλον οργανισμό εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών. 

Το συνολικό κόστος είναι 90 €.

Ελάχιστη διάρκεια προγράμματος: 5 – 8 ώρες