PADI Advanced Open Water Diver

Συνέχισε την εκπαίδευση σου στο δεύτερο επίπεδο αυτόνομης κατάδυσης.
 

Εξερεύνησε μέχρι τα 30 μέτρα βάθος!

Θέλοντας κάποιος να βελτιώσει τις καταδυτικές του δεξιότητες, να εμπλουτίσει τις καταδυτικές του εμπειρίες και να βουτήξει ακόμη πιο βαθιά, μπορεί να επιλέξει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα Αdvanced Open Water Diver.

Με το πρόγραμμα αυτό θα κερδίσετε επιπλέον καταδυτική εμπειρία και θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση σας μέσα από τις πέντε διαφορετικές καταδύσεις περιπέτειας.

Πώς να γίνω Padi Advanced Δύτης; ​

Τα δύο βήματα για την πιστοποίηση είναι…

1. Θεωρία

Η θεωρία καλύπτει έννοιες της κατάδυσης που πρέπει να κατανοήσετε, αφενός για την ασφάλεια σας και αφετέρου για τη διασκέδαση σας. Παρέχεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης της θεωρίας μέσω του e-Learning Advanced Open Water. H ψηφιακή έκδοση του βιβλίου, προσφέρει την ευελιξία για να ολοκληρώσετε τη θεωρία από τον υπολογιστή ή το tablet σας.

2. Καταδύσεις Περιπέτειας

Στις καταδύσεις περιπέτειας θα εφαρμόσετε όλα όσα έχετε διδαχθεί από τη θεωρία. Το πρόγραμμα απαρτίζεται από πέντε (5) καταδύσεις. Οι δυο (2) υποχρεωτικές καταδύσεις είναι η πυξίδα και η βαθιά. Ύστερα επιλέγετε τρεις (3) καταδύσεις περιπέτειας από την λίστα των ειδικοτήτων κατάδυσης.

Τρεις (3) καταδύσεις περιπέτειας της επιλογής σας από την παρακάτω λίστα των ειδικοτήτων:

 • Δύτης Τελειοποίησης Ρύθμισης Πλευστότητας
 • Δύτης Έρευνας και Ανέλκυσης
 • Δύτης Φυσιοδίφης
 • Δύτης Κατάδυσης από Σκάφος
 • Δύτης Φωτογράφος Ψηφιακής Φωτογραφίας
 • Δύτης Στεγανής Στολής
 • Δύτης Κατάδυσης σε Ναυάγιο
 • Δύτης Υποβρύχιας Φωτογράφισης
 • Δύτης Υποβρύχιας Βιντεοσκόπησης
 • Δύτης Εμπλουτισμένου Αέρα – Nitrox
 • Δύτης Νυχτερινής Κατάδυσης
 • Δύτης Αναγνώρισης Ψαριών

Επειδή είναι δυνατή η ύπαρξη σύνδεσης μεταξύ των μαθημάτων, οι καταδύσεις του προγράμματος Καταδύσεις Περιπέτειες μπορούν να υπολογιστούν στα προγράμματα Eιδικοτήτων της PADI και το αντίστροφο.

Συχνές Ερωτήσεις

Η κατάδυση απαιτεί ένα ελάχιστο επίπεδο υγείας και φυσικής κατάστασης. Χρόνιες παθήσεις υγείας, ορισμένα φάρμακα ή/και πρόσφατη χειρουργική επέμβαση μπορεί να απαιτήσουν να λάβετε γραπτή έγκριση από έναν γιατρό πριν από την κατάδυση.

Αποφύγετε την απογοήτευση, κατεβάστε και διαβάστε την Ιατρική φόρμα Δύτη για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρειαστείτε την έγκριση ενός γιατρού για να βουτήξετε πριν εγγραφείτε σε μάθημα κατάδυσης. Οι εκπαιδευτές και το προσωπικό του καταδυτικού κέντρου δεν είναι γιατροί και δεν πρέπει να τους ζητείται ιατρική συμβουλή. Μόνο οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να δώσουν ιατρική άδεια για κατάδυση.

Το μέγιστο βάθος στο Advanced για τους ενήλικες είναι τα 30 μέτρα.

Το μέγιστο βάθος για τα παιδιά είναι τα 21 μέτρα.

Κάθε εβδομάδα προγραμματίζονται νέα τμήματα Αdvanced Diver. Δεν προγραμματίζουμε ακριβείς ημερομηνίες για τα μαθήματα κατάδυσης.

Οι χρόνοι διεξαγωγής του προγράμματος κατάδυσης σχεδιάζονται με βάση το δικό σας πρόγραμμα. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον δυο συμμετέχοντες για να σχηματίσουμε νέο τμήμα. 

Αν βρίσκεστε στην Αθήνα για λίγες ημέρες ή αν έχετε δύσκολο πρόγραμμα, επικοινωνήστε λίγες ημέρες πριν με την σχολή για να κάνουμε την κράτηση.

Υπάρχει δυνατότητα και προσωπικών (private) μαθημάτων.

Είναι πολύ εύκολο να κάνετε κράτηση στο Seahorse Dive Center. Μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα του προγράμματος κατάδυσης που επιθυμείτε (π.χ. “PADI Προγράμματα για Δύτες” -> “Αdvanced Diver”) και να πατήσετε το κουμπί ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο να κάνετε online κράτηση μπορείτε πάντα να μας στείλετε ένα email ή να μας καλέσετε.

Η επιλογή των σημείων κατάδυσης εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και από την κατάδυση περιπέτειας που θέλουμε να κάνουμε.

Ο χρόνος παραμονής σας υποβρυχίως εξαρτάται από το πόσο γρήγορα αναπνέετε και από την κατανάλωση που θα έχετε.

Οι εκπαιδευτικές καταδύσεις έχουν ελάχιστη διάρκεια 20 λεπτά και ένας μέσος όρος διάρκειας κυμαίνεται γύρω στα 30 – 45 λεπτά υποβρυχίως. Είναι σίγουρο ότι η κατανάλωση σας θα βελτιωθεί όσο περισσότερο βουτάτε.

Τι περισσότερες μέρες του χρόνου έχουμε μεγάλη διαύγεια και ορατότητα που φτάνει 15 – 30 μέτρα.

Στο βάθος που διεξάγονται οι καταδύσεις ανοιχτής θάλασσας, συναντάμε διάφορα είδη από μεγάλα ή μικρά κοπάδια ψαριών της Μεσογείου. Χταπόδια, σουπιές, ροφούς, χελώνες αστερίες, αχινούς, σφουγγάρια, χελώνες, γαρίδες, σαλιγκάρια της θάλασσας, λιονταρόψαρα και άλλα πολλά!

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα συναντήσουμε κάποιο συγκεκριμένο είδος. 

Ναι εννοείται. Η θεωρία του Advanced Diver έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εύκολη και κατανοητή για ένα παιδί 12 χρονών!

Το PADI e-Learning σας δίνει την δυνατότητα να διεκπεραιώσετε όλη την ύλη της θεωρίας στον υπολογιστή ή στο tablet από το σπίτι σας.

Για 1 κατάδυση χρειάζεστε 12 ώρες για να πετάξετε και για 2 καταδύσεις 18 ώρες.

Μπορείτε να φάτε κανονικά ένα ελαφρύ γεύμα.

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας την πετσέτα, τις σαγιονάρες και το μαγιό σας. Όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό κατάδυσης τον παρέχει το καταδυτικό κέντρο.

Δυστυχώς δεν παρέχεται υπηρεσία pick up. Το σημείο συνάντησης είναι η σχολή καταδύσεων. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την γραμμή 2 (κόκκινη) του μετρό μέχρι τον τερματικό σταθμό του Ελληνικού. Ύστερα, παίρνετε το λεωφορείο 171 μέχρι την στάση Κύπρου, όπου σας αφήνει έξω από την σχολή κατάδυσης.

Οδηγίες μπορείτε να λάβετε και μέσω του google maps.