Κατάδυση Γνωριμίας – PADI Discover Scuba Diving

Κατάδυση Γνωριμίας - PADI Discover Scuba Diving

Το Discover Scuba Diving είναι ένα εύκολο πρόγραμμα γνωριμίας με την κατάδυση.

Κατάδυση γνωριμίας - discover scuba diving

Έχεις αναρωτηθεί πώς είναι η κατάδυση με μπουκάλες;

Περιέργεια, ενδιαφέρον, αναζήτηση, τόλμη, περιπέτεια, φίλοι… όποιος και αν είναι ο λόγος που θα σας κάνει να θέλετε να μυηθείτε στον υποβρύχιο κόσμο, η κατάδυση γνωριμίας είναι σίγουρα «το εισιτήριο σας». Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κατάδυση με μπουκάλες, αλλά δεν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε ένα δίπλωμα κατάδυσης, η κατάδυση γνωριμίας είναι το ιδανικό πρόγραμμα για εσάς.

Στη διάρκεια μίας και μόνο ημέρας θα αποκτήσετε απλές θεωρητικές γνώσεις σχετικά με τον εξοπλισμό κατάδυσης, το υποβρύχιο περιβάλλον και τη δραστηριότητα της αυτόνομης κατάδυσης. Θα απολαύσετε την εμπειρία να αναπνέετε υποβρυχίως και θα περιηγηθείτε σε περιορισμένα νερά θάλασσας, συνοδευόμενοι πάντα από επαγγελματία εκπαιδευτή κατάδυσης PADI.

Στην πρώτη σου κατάδυση γνωριμίας ετοιμάσου…

  • Να χρησιμοποιήσεις εξοπλισμό scuba και να συνειδητοποιήσεις πόσο εύκολο είναι να κινηθείς στο νερό.
  • Να μάθεις πώς είναι να αναπνέεις υποβρυχίως.
  • Να μάθεις τις βασικές δεξιότητες που είναι χρήσιμες κατά τη διάρκεια κάθε κατάδυσης.
  • Να διασκεδάσεις!
  • Να εξερευνήσεις!
  • Να ενημερωθείς πως μπορείς να γίνεις πιστοποιημένος δύτης.
 

Το επόμενο σου βήμα… το πρώτο πτυχίο κατάδυσης PADI Open Water Diver!

Συχνές Ερωτήσεις

Η κατάδυση απαιτεί ένα ελάχιστο επίπεδο υγείας και φυσικής κατάστασης. Χρόνιες παθήσεις υγείας, ορισμένα φάρμακα ή/και πρόσφατη χειρουργική επέμβαση μπορεί να απαιτήσουν να λάβετε γραπτή έγκριση από έναν γιατρό πριν από την κατάδυση.

Αποφύγετε την απογοήτευση, κατεβάστε και διαβάστε την Ιατρική φόρμα Δύτη για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρειαστείτε την έγκριση ενός γιατρού για να βουτήξετε πριν εγγραφείτε σε μάθημα κατάδυσης. Οι εκπαιδευτές και το προσωπικό του καταδυτικού κέντρου δεν είναι γιατροί και δεν πρέπει να τους ζητείται ιατρική συμβουλή. Μόνο οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να δώσουν ιατρική άδεια για κατάδυση.

Η κατάδυση γνωριμίας κοστίζει 60 ευρώ.

Η πρώτη κατάδυση σας είναι στο μέγιστο βάθος των 6 μέτρων. Ανάλογα με τον βαθμό της εξοικείωσης σας και τη συγκατάθεση του εκπαιδευτή σας, σε μια επόμενη κατάδυση με την ομάδα μας μπορείτε να φτάσετε στο μέγιστο βάθος των 12 μέτρων.

Η επιλογή του μέρους εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. 

Ο χρόνος παραμονής σας υποβρυχίως εξαρτάται από το πόσο γρήγορα αναπνέετε και από την κατανάλωση που θα έχετε. Ένα μέσος όρος της κατάδυσης γνωριμίας κυμαίνεται από 35 – 45 λεπτά.

Τι περισσότερες μέρες του χρόνου έχουμε μεγάλη διαύγεια και ορατότητα που φτάνει 15 – 30 μέτρα.

Στο βάθος που διεξάγεται η κατάδυση γνωριμίας, συναντάμε διάφορα είδη από μεγάλα ή μικρά κοπάδια ψαριών της Μεσογείου. Χταπόδια, σουπιές, ροφούς, χελώνες αστερίες, σαλιγκάρια της θάλασσας, αχινούς, σφουγγάρια, χελώνες, γαρίδες, λιονταρόψαρα και άλλα πολλά!

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα συναντήσουμε κάποιο συγκεκριμένο είδος. 

Όχι, υποθέτοντας ότι δεν έχετε κάποιο ιατρικό ιστορικό στα αυτιά και τα ιγμόρειά σας.

Η ενόχληση είναι η φυσιολογική επίδραση της πίεσης του νερού στα τύμπανα των αυτιών σας. Ευτυχώς, το σώμα μας έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται στις αλλαγές πίεσης στα αυτιά μας – απλά πρέπει να μάθετε πώς. Εάν δεν αντιμετωπίζετε δυσκολίες προσαρμογής στην πίεση του αέρα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα κατά την διάρκεια της κατάδυσης.

 

Για 1 κατάδυση χρειάζεστε 12 ώρες για να πετάξετε και για 2 καταδύσεις 18 ώρες.

Μπορείτε να φάτε κανονικά ένα ελαφρύ γεύμα.

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας την πετσέτα, τις σαγιονάρες και το μαγιό σας. Όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό κατάδυσης τον παρέχει το καταδυτικό κέντρο.

Δυστυχώς δεν παρέχεται υπηρεσία pick up. Το σημείο συνάντησης είναι η σχολή καταδύσεων. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την γραμμή 2 (κόκκινη) του μετρό μέχρι τον τερματικό σταθμό του Ελληνικού. Ύστερα, παίρνετε το λεωφορείο 171 μέχρι την στάση Κύπρου, όπου σας αφήνει έξω από την σχολή κατάδυσης.

Οδηγίες μπορείτε να λάβετε και μέσω του google maps.