PADI Rescue Diver - Δύτης Διάσωσης

To πρόγραμμα Rescue Diver είναι ίσως η πιο απαιτητική, αλλά ταυτόχρονα και πιο σωστή επιλογή σας.

Θέλεις να μάθεις να παρέχεις βοήθεια σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

Το πρόγραμμα Rescue Diver εστιάζει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σας, υποβρύχιων και μη, απαραίτητες για τη διασφάλιση της δικής σας ασφάλειας, αλλά και του καταδυτικού συντρόφου σας, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης. 

Ως Δύτης ή Δύτρια Διάσωσης μαθαίνετε να χειρίζεστε και να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά, εντός και εκτός νερού, καταστάσεις που «φλερτάρουν» επικίνδυνα με τη σωματική ακεραιότητα την δική σας ή άλλων αυτοδυτών. Ένα πρόγραμμα συμμετοχικό, ανταποδοτικό, που ενισχύει την υπευθυνότητα και την αυτοπεποίθηση σας.

Πώς να γίνω Padi Rescue Δύτης;

Τα δύο βήματα για την πιστοποίηση είναι…

1. Θεωρία

Η θεωρία καλύπτει έννοιες της κατάδυσης που πρέπει να κατανοήσετε, αφενός για την ασφάλεια σας και αφετέρου για τη διασκέδαση σας. Παρέχεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης της θεωρίας μέσω του e-Learning Rescue Diver. H ψηφιακή έκδοση του βιβλίου, προσφέρει την ευελιξία για να ολοκληρώσετε τη θεωρία από τον υπολογιστή ή το tablet σας.

2. Καταδύσεις Ανοιχτής Θάλασσας

Στις καταδύσεις ανοιχτής θάλασσας θα εφαρμόσετε όλα όσα έχετε διδαχθεί από τη θεωρία. Το πρόγραμμα απαρτίζεται από τις ασκήσεις διάσωσης.

Α. Η Θεωρία του Rescue Diver περιλαμβάνει:

 • 5 Ανασκοπήσεις Γνώσεων
 • Προβολή εκπαιδευτικού DVD
 • Τελική εξέταση
 • Σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης

Β. Οι Ασκήσεις Διάσωσης περιλαμβάνουν:

 • Επίδειξη δεξιοτήτων αυτοδιάσωσης (περιορισμένα νερά ή ανοιχτή θάλασσα).
 • Διαχείριση κουρασμένου δύτη.
 • Διάσωση πανικόβλητου δύτη.
 • Χειρισμός αγνοούμενου δύτη.
 • Διάσωση δύτη σε κίνδυνο υποβρυχίως ή στην επιφάνεια.
 • Διάσωση δύτη που δεν ανταποκρίνεται στην επιφάνεια.
 • Διαχείριση έκτακτης ανάγκης και απαιτούμενου εξοπλισμού.
 • Μεταφορά δύτη που δεν ανταποκρίνεται.
 • Χειρισμός παροχής οξυγόνου έκτακτης ανάγκης, αναπνοών διάσωσης, CPR και πρώτων βοηθειών.
 • Συμμετοχή σε Σενάρια Διάσωσης 1 και 2.

Συχνές Ερωτήσεις

Η κατάδυση απαιτεί ένα ελάχιστο επίπεδο υγείας και φυσικής κατάστασης. Χρόνιες παθήσεις υγείας, ορισμένα φάρμακα ή/και πρόσφατη χειρουργική επέμβαση μπορεί να απαιτήσουν να λάβετε γραπτή έγκριση από έναν γιατρό πριν από την κατάδυση.

Αποφύγετε την απογοήτευση, κατεβάστε και διαβάστε την Ιατρική φόρμα Δύτη για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρειαστείτε την έγκριση ενός γιατρού για να βουτήξετε πριν εγγραφείτε σε μάθημα κατάδυσης. Οι εκπαιδευτές και το προσωπικό του καταδυτικού κέντρου δεν είναι γιατροί και δεν πρέπει να τους ζητείται ιατρική συμβουλή. Μόνο οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να δώσουν ιατρική άδεια για κατάδυση.

Ναι, η πιστοποίηση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας είναι προϋπόθεση για το PADI Rescue Diver πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εγγραφείτε στο μάθημα Rescue Diver και να το παρακολουθήσετε, αλλά για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην πιστοποίηση Rescue Diver, θα χρειαστεί να πιστοποιηθείτε στην εκπαίδευση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας.

Δεν προγραμματίζουμε ακριβείς ημερομηνίες για τα μαθήματα κατάδυσης.

Οι χρόνοι διεξαγωγής του προγράμματος κατάδυσης σχεδιάζονται με βάση το δικό σας πρόγραμμα. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον δυο συμμετέχοντες για να σχηματίσουμε νέο τμήμα. 

Αν βρίσκεστε στην Αθήνα για λίγες ημέρες ή αν έχετε δύσκολο πρόγραμμα, επικοινωνήστε λίγες ημέρες πριν με την σχολή για να κάνουμε την κράτηση.

Υπάρχει δυνατότητα και προσωπικών (private) μαθημάτων.

Είναι πολύ εύκολο να κάνετε κράτηση στο Seahorse Dive Center. Μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα του προγράμματος κατάδυσης που επιθυμείτε (π.χ. “PADI Προγράμματα για Δύτες” -> “Rescue Diver”) και να πατήσετε το κουμπί ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο να κάνετε online κράτηση μπορείτε πάντα να μας στείλετε ένα email ή να μας καλέσετε.

Η επιλογή των σημείων κατάδυσης εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και από την κατάδυση περιπέτειας που θέλουμε να κάνουμε.

Ναι εννοείται. Η θεωρία του Rescue Diver έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εύκολη και κατανοητή για ένα παιδί 12 χρονών!

Το PADI e-Learning σας δίνει την δυνατότητα να διεκπεραιώσετε όλη την ύλη της θεωρίας στον υπολογιστή ή στο tablet από το σπίτι σας.

Για 1 κατάδυση χρειάζεστε 12 ώρες για να πετάξετε και για 2 καταδύσεις 18 ώρες.

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας την πετσέτα, τις σαγιονάρες και το μαγιό σας. Όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό κατάδυσης τον παρέχει το καταδυτικό κέντρο.

Δυστυχώς δεν παρέχεται υπηρεσία pick up. Το σημείο συνάντησης είναι η σχολή καταδύσεων. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την γραμμή 2 (κόκκινη) του μετρό μέχρι τον τερματικό σταθμό του Ελληνικού. Ύστερα, παίρνετε το λεωφορείο 171 μέχρι την στάση Κύπρου, όπου σας αφήνει έξω από την σχολή κατάδυσης.

Οδηγίες μπορείτε να λάβετε και μέσω του google maps.