Σημεία Κατάδυσης στην Αθήνα

Καταδυτικά Σημεία στην Αθήνα

Προσφέρουμε ημερήσιες καταδυτικές αποδράσεις σε κοντινά νησιά και βραχονησίδες , χωρίς να απομακρυνθούμε ιδιαίτερα από την Αθήνα. Από τη σχολή κατάδυσης μας χρειαζόμαστε μόνο λίγα λεπτά για να φτάσουμε στη μαρίνα, όπου μας περιμένει το σκάφος μας. 

Ο χρόνος μέχρι τα καταδυτικά μας σημεία κυμαίνεται από 5 μέχρι 40 λεπτά ανάλογα την απόσταση και τις καιρικές συνθήκες. Οι επιλογές μας πολλές, το υποβρύχιο ανάγλυφο εκθαμβωτικό και η υποθαλάσσια ζωή πληθωρική! 

Ναυάγια, σπηλιές, τοίχοι, γκρεμοί, περάσματα είναι μερικές από αυτές τις επιλογές όπου προσφέρουμε σε ημερήσιες ή νυχτερινές καταδύσεις.

Ημερήσιες Καταδυτικές Εκδρομές με Σκάφος​​

Diving in Ancient Amphoraes

Ένα όμορφο σημείο καλυμένο από σπασμένες αμφορείς. Οι αμφορείς επινοήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και υιοθετήθηκαν από τους Ρωμαίους ως κύρια μέσα μεταφοράς και αποθήκευσης τροφίμων.

Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είναι οι μήνες που συναντάμε τα σαλάχια στην Αθήνα.

Φορτηγό πλοίο που βυθίστηκε το 1982 εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Τώρα κείτεται αναποδογυρισμένο, σπασμένο σε δύο κομμάτια από 6 έως 15 μέτρα βάθος. Το ναυάγιο Παναγής είναι φυσικό καταφύγιο για πολυάριθμα θαλάσσια είδη.

O φυσικός σχηματισμός του πηγαδιού αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Το πηγάδι ξεκινάει από τα 11 μέτρα και φτάνει μέγιστο βάθος τα 29 μέτρα. Η καταδυτική τοποθεσία απευθύνεται μόνο σε έμπειρους δύτες επιπέδου PADI Αdvanced.

Το νησί προσφέρει ένα άγριο, βραχώδες υποβρύχιο τοπίο γεμάτο καμάρες, μικρές σπηλιές και προεξοχές που επιτρέπουν την πολυεπίπεδη καταδύση σε οποιοδήποτε βάθος. Xταπόδια, αχινοί, αστερίες, αστακοί, χέλια, ομάδες μεγάλων ή μικρών ψαριών είναι μερικές από τις θαλάσσιες συναντήσεις.

Στην ανατολική πλευρά του Ποντικονήσιου θα βρείτε έναν τοίχο διακοσμημένο από μεγάλους βράχους που σφίζουν από θαλάσσια ζωή. Oι ροφοί και oι σπιρογράφοι είναι οι συχνότερες συναντήσεις. Στο βόρειο τμήμα του νησιού από το βάθος 5 μέτρων μέχρι σχεδόν 40 μέτρα.

Βυθίστηκε εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών το 1978. Το ναυάγιο έχει πλούσια θαλάσσια ζωή και έχει μεταμορφωθεί σε έναν τεχνητό ύφαλο για ροφούς, χέλια, αστακούς και διάφορα άλλα είδη ψαριών.

Iδανικό σημείο κατάδυσης για όλα τα επίπεδα. Ένας υπέροχος, πολύχρωμος κατακόρυφος τοίχος γεμάτος από κοράλλια, σφουγγάρια και γυμνοσάλιαγκες. Μπορείτε να ξεκινήσετε εύκολα την κατάδυση από βάθος 4 μέτρα και σε μερικά μέτρα πιο βαθιά θα γοητευτείτε από μια ξαφνική αλλαγή στο βάθος, σε μια “ελεύθερη πτώση” στο μπλε χρώμα.

Μια εντυπωσιακή σπηλιά στα 12 μέτρα βάθος, που είναι ιδανική κατάδυση για όλα τα επίπεδα δυτών. Εκεί οι φωτογράφοι απολαμβάνουν να παίζουν με το φυσικό φως, όταν η φώκια είναι απούσα.

Σ’ αυτό το σημείο οι δύτες κατεβαίνουν σταδιακά και κολυμπούν παράλληλα με τον κατακόρυφο τοίχο που αποτελεί το φυσικό καταφύγιο για μια μεγάλη ποικιλία από μικρούς οργανισμούς. Το πιο εντυπωσιακό μέρος αυτής της κατάδυσης είναι το πολύχρωμο σπήλαιο που σε συνδυασμό με τη διείσδυση του φωτός κάνει κάθε κατάδυση στο σπήλαιο μια μοναδική.Οι αστακοί και τα χταπόδια είναι οι πιο συνηθισμένοι υποβρύχιοι πρωταγωνιστές.