PADI Scuba Diver – Δύτης Αυτόνομης Κατάδυσης

Το πρόγραμμα Scuba Diver είναι το ενδιάμεσο βήμα πριν την πιστοποίηση Open Water Diver.

scuba dive programma athina

Γίνε Αυτόνομος Δύτης!

Το πρόγραμμα Scuba Diver είναι ιδανικό για όσους θέλουν να μυηθούν στον υποβρύχιο κόσμο και να αποκτήσουν το πρώτο τους πτυχίο κατάδυσης, αλλά στερούνται τον χρόνο για την ολοκλήρωση ενός πλήρες προγράμματος. 

Οι Δύτες Αυτόνομης Κατάδυσης μαθαίνουν τις βασικές αρχές της κατάδυσης και είναι πιστοποιημένοι να καταδύονται υπό την άμεση επίβλεψη ενός επαγγελματία της PADI, μέχρι τα 12 μέτρα.

Το πρόγραμμα Scuba Diver είναι υποπρόγραμμα του μαθήματος του Open Water Diver. Οι δύτες με την πιστοποίση Scuba Diver μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναβαθμιστούν σε Open Water Diver ακολουθώντας τις απαραίτητες διαδικασίες της PADI.

Πώς να γίνω Αυτόνομος Δύτης;

Τα τρία βήματα για την πιστοποίηση είναι…

1. Θεωρία

Η θεωρία καλύπτει τις αρχές και τις έννοιες της κατάδυσης που πρέπει να κατανοήσετε, αφενός για την ασφάλεια σας και αφετέρου για τη διασκέδαση σας. Παρέχεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης της θεωρίας μέσω του e-Learning Open Water.

2. Περιορισμένα Νερά

Σε ήρεμα νερά θα αποκτήσετε τις απαιτούμενες δεξιότητες και θα εκπαιδευτείτε στη διαχείριση και στην επίλυση των καταδυτικών προβλημάτων στην επιφάνεια της θάλασσας και υποβρυχίως!

3. Καταδύσεις Ανοιχτής Θάλασσας

Στις καταδύσεις ανοιχτής θάλασσας θα εφαρμόσετε όλα όσα έχετε διδαχθεί.

1. Η θεωρία του Open Water περιλαμβάνει:

  • 3 Ανασκοπήσεις Γνώσεων
  • Προβολή εκπαιδευτικού DVD
  • 3 Κουίζ

Παρέχεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης της θεωρίας μέσω του e-Learning Open Water Diver. H ψηφιακή έκδοση του βιβλίου, προσφέρει την ευελιξία για να ολοκληρώσετε τη θεωρία από τον υπολογιστή ή το tablet σας.

2. Τα περιορισμένα νερά περιλαμβάνουν:

  • 3 συνεδρίες περιορισμένων νερών θάλασσας ή πισίνας 

3. Οι καταδύσεις στην ανοιχτή θάλασσα περιλαμβάνουν:

  • 2 καταδύσεις ανοιχτής θάλασσας

Συχνές Ερωτήσεις

Η κατάδυση απαιτεί ένα ελάχιστο επίπεδο υγείας και φυσικής κατάστασης. Χρόνιες παθήσεις υγείας, ορισμένα φάρμακα ή/και πρόσφατη χειρουργική επέμβαση μπορεί να απαιτήσουν να λάβετε γραπτή έγκριση από έναν γιατρό πριν από την κατάδυση.

Αποφύγετε την απογοήτευση, κατεβάστε και διαβάστε την Ιατρική φόρμα Δύτη για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρειαστείτε την έγκριση ενός γιατρού για να βουτήξετε πριν εγγραφείτε σε μάθημα κατάδυσης. Οι εκπαιδευτές και το προσωπικό του καταδυτικού κέντρου δεν είναι γιατροί και δεν πρέπει να τους ζητείται ιατρική συμβουλή. Μόνο οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να δώσουν ιατρική άδεια για κατάδυση.

Κάθε εβδομάδα προγραμματίζονται νέα τμήματα open water. Δεν προγραμματίζουμε ακριβείς ημερομηνίες για τα μαθήματα κατάδυσης.

Οι χρόνοι διεξαγωγής του προγράμματος κατάδυσης σχεδιάζονται με βάση το δικό σας πρόγραμμα. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον δυο συμμετέχοντες για να σχηματίσουμε νέο τμήμα. 

Αν βρίσκεστε στην Αθήνα για λίγες ημέρες ή αν έχετε δύσκολο πρόγραμμα, επικοινωνήστε λίγες ημέρες πριν με την σχολή για να κάνουμε την κράτηση.

Υπάρχει δυνατότητα και προσωπικών (private) μαθημάτων.

Είναι πολύ εύκολο να κάνετε κράτηση στο Seahorse Dive Center. Μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα του προγράμματος κατάδυσης που επιθυμείτε (π.χ. “PADI Προγράμματα για Αρχάριους” -> “Scuba Diver”) και να πατήσετε το κουμπί ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο να κάνετε online κράτηση μπορείτε πάντα να μας στείλετε ένα email ή να μας καλέσετε.

Οι δύο καταδύσεις ανοιχτής θάλασσας είναι στο μέγιστο βάθος των 12 μέτρων.

Τα παιδιά μπορούν να φτάσουν στο βάθος των 12 μέτρων.

Για να συμμετέχουν τα παιδιά σε κάποιο πρόγραμμα κατάδυσης, χρειαζόμαστε γραπτή έγκριση γονέα.

Η επιλογή του μέρους εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. 

Ο χρόνος παραμονής σας υποβρυχίως εξαρτάται από το πόσο γρήγορα αναπνέετε και από την κατανάλωση που θα έχετε.

Οι εκπαιδευτικές καταδύσεις έχουν ελάχιστη διάρκεια 20 λεπτά και ένας μέσος όρος διάρκειας κυμαίνεται γύρω στα 30 – 45 λεπτά υποβρυχίως. Είναι σίγουρο ότι η κατανάλωση σας θα βελτιωθεί όσο περισσότερο βουτάτε.

Τι περισσότερες μέρες του χρόνου έχουμε μεγάλη διαύγεια και ορατότητα που φτάνει 15 – 30 μέτρα.

Στο βάθος που διεξάγονται οι καταδύσεις ανοιχτής θάλασσας, συναντάμε διάφορα είδη από μεγάλα ή μικρά κοπάδια ψαριών της Μεσογείου. Χταπόδια, σουπιές, ροφούς, χελώνες αστερίες, αχινούς, σφουγγάρια, χελώνες, γαρίδες, σαλιγκάρια της θάλασσας, λιονταρόψαρα και άλλα πολλά!

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα συναντήσουμε κάποιο συγκεκριμένο είδος. 

Ναι εννοείται. Η θεωρία του Scuba Diver έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εύκολη και κατανοητή για ένα παιδί 10 χρονών!

Το PADI e-Learning σας δίνει την δυνατότητα να διεκπεραιώσετε όλη την ύλη της θεωρίας και το τελικό διαγώνισμα στον υπολογιστή ή στο tablet από το σπίτι σας.

Όχι, υποθέτοντας ότι δεν έχετε κάποιο ιατρικό ιστορικό στα αυτιά και τα ιγμόρειά σας.

Η ενόχληση είναι η φυσιολογική επίδραση της πίεσης του νερού στα τύμπανα των αυτιών σας. Ευτυχώς, το σώμα μας έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται στις αλλαγές πίεσης στα αυτιά μας – απλά πρέπει να μάθετε πώς. Εάν δεν αντιμετωπίζετε δυσκολίες προσαρμογής στην πίεση του αέρα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα κατά την διάρκεια της κατάδυσης.

 

Για 1 κατάδυση χρειάζεστε 12 ώρες για να πετάξετε και για 2 καταδύσεις 18 ώρες.

Μπορείτε να φάτε κανονικά ένα ελαφρύ γεύμα.

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας την πετσέτα, τις σαγιονάρες και το μαγιό σας. Όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό κατάδυσης τον παρέχει το καταδυτικό κέντρο.

Μπορείτε να κάνετε την αναβάθμιση όποτε θέλετε. Θα χρειαστεί να:

  • Ολοκληρώστε τις υπόλοιπες 2 από τις 5 συνεδρίες περιορισμένων νερών.
  • Ολοκληρώστε τις υπόλοιπες 2 από τις 4 καταδύσεις ανοιχτής θάλασσας.
  • Ολοκληρώστε δύο επιπλέον ενότητες ανασκοπήσεις γνώσεων, ένα κουίζ και την τελική εξέταση.

Δυστυχώς δεν παρέχεται υπηρεσία pick up. Το σημείο συνάντησης είναι η σχολή καταδύσεων. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την γραμμή 2 (κόκκινη) του μετρό μέχρι τον τερματικό σταθμό του Ελληνικού. Ύστερα, παίρνετε το λεωφορείο 171 μέχρι την στάση Κύπρου, όπου σας αφήνει έξω από την σχολή κατάδυσης.

Οδηγίες μπορείτε να λάβετε και μέσω του google maps.